Vennligst installer Flash® og aktiver Javascript.

>> Gjør en forespørsel

Om Bekkereinan


Vi er bønder fra Kvinesdal med egenprodusert gårdsmat og catering bedrift som ønsker å tilby ekte bondekost basert på våre lokale råvarer.

Tradisjon, råvare og foredling
Bekkereinan er navnet på åker avslutningen ned mot bekken her på Haugland gård.
De gamle forteller at her var alltid hus-gris til eget bruk og gårdsslakteren i familien Severin Galdal stilte krav;” Godt flæsch fær du bare frå ein skikkeli flæschegris som e øve åre gammal” Denne tradisjonen for godt grisehold og gårdens matlaging gjenspeiles i våre produkter i dag.

o   Spesialgrisen fra Netland i Kvinesdal blir håndplukket av oss og bonden. Grisene får ekstra godt stell og lengre levetid slik at de blir større og fetere med et godt spekklag og intramuskulært fett – en gris som har fått vokse seg ferdig i motsetning til en” vanlig” 5 mnd. gml. slakte-gris.

o   Heime på Haugland gård har vi lenge hatt vår egen gris – en sjelden populasjon norsk griserase og eneste av sitt slag;” Svart Dalagris” som vi kaller den. Om sommeren beiter grisene i gammel eikeskog, eller urterikt fjellbeite i Auster dalen - her i den vakre bygda Kvinesdal. Kombinasjon av rase, foring og levemåte gjør Svart Dalagris til noe helt unikt og egner seg best som råvare i utsøkte produkter, bla. vellagret Bekkereinskinke.

o   Bekkereinans helstekte grillgris kommer fra en grisebonde med over 30 års erfaring; Keven Solberg i Kvinesdal, kvalitets pattegris av beste slag.

o   Poteter som brukes i komper/raspeball og potetmos er fra lokale bønder i Kvinesdal.

 

Bekkereinan har egne lokaler for nedskjæring og videreforedling av kjøtt. Vi bruker mest mulig lokale råvarer fra bønder i Kvinesdal og har av Mattilsynet fått tildelt eget EFTA autorisasjonsnummer 1825. Familiebedriften hånd- lager et bredt utvalg av gode kjøttvarer, bl.a. grove grill pølser og vår anerkjente spekeskinke.

Produkter
På markeder og festivaler rundt i det ganske land kan gårdsgrillen tilby varierte glutenfrie og grovmalte kjøttpølser som Chilipølse, Ostepølse og Paprika pølse (Fylkesprisvinner under” Jakten på smaken av Norge 2010) eller en ekstra smaks rik Åmotpølse i Lisbets potetkake. Bratwurst i grov brød med surkål og agurkmiks ble i 2014 en slager på mange festivaler og markeder.
Grillsnacks i brød med grovmalt kjøtthakk mikset med våre egne krydderier. Serveres i grovt brød med tomat, salat, løk ringer, og vår egen saus.
Vi har til tider med oss egen salgsdisk med vellagret Bekkereinskinke av Svart Dalagris med lagringstid fra 24 – 36 mnd. Salami og spekepølse med smak av urter og gode krydderier, div. pålegg og juleprodukter til jul mm.

 
Kunder 
Bekkereinan er anerkjent i Norges matmiljø og dette er noen kunder som har brukt produkter og råvarer fra Bekkereinan: Kjøkkensjef Heidi Bjerke v/Det kongelige hoff – Bent Stiansen Kjøkkensjef for Statholdergaarden, Kjartan Skjelde kjøkkensjef på Tango Bar og” Gutta på Haugen” spesial forretning i Oslo.

Bekkereinan var deltaker på Tv2- konkurransen Det Norske Måltid 2012.
Fra Region Sørpå ble Bekkereinskinke av Svart Dalagris nominert videre i konkurransen for årets kjøttprodukt.
Se reportasje fra gården på TV2:
http://sumo.tv2.no/programmer/underholdning/det-norske-maaltid/sesong-2/det-norske-maaltid-2
Samt reportasje i DN: http://www.dn.no/gasellene/article2516096.ece
Klippet fra ABC Nyheter 2011: * Torsdag 27. oktober 2011 holder kongeparet sin årlige fireretters middag for stortingsrepresentantene på Slottet. Kronprinsparet vil også være til stede. * Det er i år ventet 181 til bords ved middagen i Store spisesal. * Først på menyen står slotts speket svinenakke fra Bekkereinan ...
 

Håper vi kan være med å bidra til en positiv matopplevelse for dere som smaker på maten vår.

Med en smakfull hilsen fra
Nina og Stein Arve Haugland

 
Facebook

Copyright © Bekkereinan AS 2020   |   Telefon: 915 28 835 / 454 67 060   |   post@bekkereinan.no